Cancer pagurus

Cancer Pagurus (läskigt namn) är den vanligaste krabbsorten i Sverige. Jag är helt galen i krabba och längtar efter krabbsäsongen varje år. I år satte jag nog rekord i krabbätande. Minst en krabba i veckan.
Tyvärr är krabba lika äckligt att hantera som det är gott att äta. Har ni sett krabbsvansen??? - jag får rysningar.
Det är kanske då man glömmer det goda milda köttet och ser sig själv äta en stor äcklig insekt, alltså när man ser svansen.
Önskar att fler butiker bara tog bort den.
Sen är det en annan sak jag förundras över. Jag har ätit krabba i utlandet några gånger, i Rom, Berlin och Paris. Och jag är så sjukt missnöjd. Kontinenten verkar ju inte gilla sin krabba tillagad. Vet ni hur en halvråkrabba ser ut och smakar?
Köttet är som en grå snorsörja som smakar väldigt beskt. Why is that gott?
Så...jag rekommenderar bara krabba i Sverige. Här uppe på bilden ser ni två, som jag tömde på kött. Klippte upp skalet med en sax ( vilket för övrigt inte är så svårt som det verkar) blandade köttet med en god fyllning samt ost och gratinerade i ugn.
Kommentarer
Trackback