En av mina bästa matupplevelser


(läs; pretentiös recension)
Just när vi trodde att fine dining omöjligt kunde bli bättre så ramlade vi över DET stället i Paris. Hemligt. Avskiljt i Montmartre. Ingen ser in i restaurangen ingen ser ut. Kyparen är var inte glad att se oss, restaurangen önskar inga fler entusiaster. Men vi släpps in. Vi beställer ripa och en flaska vin. I restaurangen bor en huskatt och i köket en terrier som springer efter kocken och hoppas få sig en matbit. Inredningen är som tagen ut en gammal roman. En antikaffär utan damm. Det är som att befinna sig livs levande i boken Mästaren och Margarita. Gamla böcker, levande ljus, vita pioner överallt, antika rustika möbler, kristallkronor, tunga sammetstyger i skogsgrönt, stora silverskålar fyllda med maränger och annan kuriosa. I entrén snubblar vi över tre trälådor fyllda med franska äpplen. I en bokhylla i matsalen ligger det kilovis med rotfrukter och rovor som som kocken hämtar allt eftersom beställningarna tas. Ripan har en så stark viltkaraktär att hela tallriken doftar hö. Creme bruléen tillagas med lavendel, en utmärkt kombination med vaniljen. Chokladpajen behöver man inte tugga på för trots dess fasta konsistens så smälter den i munnen. Runt småtimmarna när maten är uppäten och desserten likaså hoppar katten upp på vårt bord som för att säga att det är dags att dricka upp och betala för sig.

Besök Petrelle!!!!
www.petrelle.fr

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0